Statushouders aan het werk

Statushouders aan het werk

010 669 07 58

Magazijnmedewerker/
Koerier/
Heftruckchauffeur

Magazijnmedewerker/ Koerier/ Heftruckchauffeur Met Baangarantie Algemeen

De “training on the job” van magazijnmedewerker met baangarantie. Deze training duurt 2 maanden en heeft tot doel het opleiden van medewerkers, die inzetbaar zijn in verschillende disciplines van het magazijnwerk.

Voorbeelden inhoud functies

1. Beheren van goederen: Uitgeladen en ontvangen goederen en producten moeten worden opgeslagen. Deze werkzaamheden gaan meestal met behulp van een heftruck, (elektrische) pompwagen, reachtruck, lopende band en/of andere hulpmiddelen.

2. Verzamelen van orders: Het betreft hier het klaarleggen van goederen en producten volgens bestellingen van afnemers. Er kan sprake zijn van (licht) administratief werk waarbij kennis van een computer een pré is.

3. Schoonmaak- en inpakwerkzaamheden: Deze werkzaamheden kunnen als toegevoegde werkzaamheden gezien worden. Het zijn extra werkzaamheden in warehouse en magazijn. Voorbeelden hiervan zijn het schoonhouden cq -maken van de loodsen en het plakken van stickers op producten. Er kan ook sprake zijn van licht productiewerk.

4. Heftruckchauffeurs: In de ARBO wet is opgenomen dat werknemers niet zwaarder dan 25 kilo mogen tillen. Voor gewichten boven 25 kilo moet gebruik worden gemaakt van hulpmiddelen. Een hulpmiddel is bijvoorbeeld de heftruck. Om deze te mogen besturen is een geldig heftruck certificaat vereist. Het berijden van de heftruck is vaak een onderdeel van de werkzaamheden; er is geen sprake van een aparte chauffeur. Wel wordt verwacht dat de medewerker goed en vooral veilig met de heftruck omgaat. In de grotere warehouses en expeditieloodsen is het berijden van de heftruck een aparte taak voor de specialisten.

5. Assemblage werkzaamheden: Deze werkzaamheden kunnen als toegevoegde werkzaamheden gezien worden. Er is hierbij sprake van licht productiewerk. 6. Koerierswerk: Het scannen, laden en bezorgen van postpakketten voor TNT. Van de koerier wordt verwacht dat hij/ zij:

– in het bezit is van een rijbewijs B

– naast het koerierswerk ook magazijnwerkzaamheden uitvoert

 

Kennismaking met de sector en het bedrijf: Als na evaluatie van het intakegesprek blijkt dat de kandidaat geschikt kan zijn voor een van deze functies wordt hij voorgesteld aan een mogelijke werkgever. Er kan met de “training on the job” gestart worden als de mogelijke werkgever, aan de hand van deze kennismaking, aangeeft dat de kandidaat bij afronding van de training een dienstverband wil aanbieden. De training wordt afgesloten met een officieel deelname certificaat. Arbeidsomstandigheden: De functies komen in diverse bedrijven voor. Voorbeelden zijn produktiebedrijven, expeditiebedrijven, fruitoverslagbedrijven, handelsbedrijven, verhuisbedrijven, technische groothandels, warehouses en distriparken. Rekening dient te worden gehouden dat deze bedrijven zich niet bevinden in het centrum. De werktijden kunnen gevarieerd zijn. Er zijn bedrijven die werktijden hanteren van 08.00 uur tot 17.00 uur. Andere bedrijven werken in ploegendienst waarbij er sprake kan zijn van wisseldiensten. De medewerkers moeten in principe bereid zijn om alle voorkomende werkzaamheden te verrichten. PROJECTINFORMATIE

1. De Selectie: Bij de selectie van de kandidaten wordt vooral gelet op de motivatie, rekenvaardigheid, het opleidingsniveau, medische geschiktheid en bereidheid om te werken op onregelmatige tijden. De toekomstige werkgever is betrokken bij de werving en selectie van de kandidaten. Hierdoor kan vooraf worden vastgesteld als de kandidaat past binnen het gewenste profiel van de werkgever. Selectiecriteria: De kandidaten die voor deze functie in aanmerking willen komen, moeten in ieder geval aan de volgende eisen voldoen:

Gemotiveerd zijn te gaan werken en fysiek in staat zijn dit werk uit te voeren.

 

  • Bereid zijn om op onregelmatige tijden te werken.
  • Beschikken over een flexibele instelling, van aanpakken weten.
  • Medisch geschikt zijn om het werk uit te voeren.
  • Beschikken over een besef van persoonlijke- en bedrijfshygiëne.
  • Voldoende beheersing van de Nederlandse taal en rekenvaardigheid.
  • Minimaal LBO-niveau.
  • Eventueel overlegging bewijs van goed gedrag
  • Bij voorkeur in het bezit van het rijbewijs B. In geval van koerierswerk is dit een vereiste.

 

2. VCA Enkele werkgevers stellen het VCA certificaat verplicht. Kandidaten, die niet in het bezit zijn van een VCA certificaat hebben de mogelijkheid om via OCTA een opleiding hierin te volgen.

 

3. Heftruck Certificaat Voor werkzaamheden met een heftruck is een certificaat vereist. Kandidaten, die niet in het bezit zijn van een heftruckcertificaat, hebben de mogelijkheid om deze via OCTA te behalen.Baangarantie Scholing naar Werk B.V. staat garant voor het aanbieden van een arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden/ 32 uur bij de betrokken werkgever, nadat de kandidaat het overeengekomen scholingstraject met succes heeft afgerond en zich gedurende die periode heeft gedragen zoals het een goede werknemer betaamt.

Sluit Menu